Λάδι Scania

Από τους ίδιους ειδικούς και μηχανικούς που κατασκεύασαν και τον κινητήρα σας.

Μετά από χρόνια δοκιμών στα φορτηγά SCANIA και αυστηρών αξιολογήσεων στο Sodertalje της Σουηδίας, η SCANIA παρουσιάζει τα δικά της λιπαντικά LDF2 και LDF3 10W40.

Από το 2008 κάθε νέος κινητήρας που βγαίνει από το εργοστάσιο της SCANIA έχει ήδη συμπληρωθεί με λιπαντικό SCANIA LDF2 κ LDF3 δεύτερης γενιάς. Αυτο δείχνει ότι η SCANIA είναι αφιερωμένη ακόμα και στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, τις λεπτομέρειες που προσθέτουν αξία στον κινητήρα σας. Τα λιπαντικά έρχονται στην Ελλάδα σφραγισμένα από το εργοστάσιο για τυχόν αποφυγή προσμείξεων.
Ποιός γνωρίζει καλύτερα ποιό είναι το τέλειο λάδι για το φορτηγό σας;
Ποιός γνωρίζει καλύτερα από τον κατασκευαστή, τις πιέσεις και τις τριβές που δημιουργούνται μέσα σε έναν κινητήρα απόδοσης 730 ίππων; Στα τεστ χρησιμοποιήθηκαν SCANIA φορτηγά με V8 κινητήρες και συρμοί έως 60 τόννοι. Ισως κανεις άλλος προμηθευτής λιπαντικών δεν έχει κάνει τέτοιες δοκιμές με πραγματικά φορτηγά και με βαρέα φορτία ώστε να ερευνήσει ποιά είναι τα ιδανικά πρόσθετα για το λάδι του. Συνήθως τα τεστ γίνονται σε εργαστήρια. H Scania όμως προχωράει περισσότερο. Μετά το τεστ των φορτηγών, η SCANIA χρησιμοποιεί εξειδικευμένο εργαστήριο του εργοστασίου και ελέγχει τόσο την κατάσταση όλων των εξαρτημάτων του κινητήρα αλλά και την μοριακή αλυσίδα, το ιξώδες και τις ιδιότητες των λιπαντικών της.

Τα αποτελέσματα των τεστ βοηθούν ώστε να επιλέξουν τα ειδικά πρόσθετα συστατικά για τα λιπαντικά που θα δώσουν επιπλέον απόδοση και μέγιστη προστασία στους κινητήρες Scania για πολλά χιλιόμετρα.

Η διαδικασία των τεστ με πραγματικά φορτηγά και φορτία επέτρεψε στην SCANIA να δημιουργησει το ιδανικό λιπαντικό για κινητήρες που δουλέουν στις πλέον αντιξοες συνθήκες . Το βασικότερο χαρακτηριστικό είναι ότι διατηρούν τις μοριακες αλυσίδες του λαδιού σταθερές, τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες για χιλιάδες χιλιόμετρα χρήσης, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για τις Ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες.

Τον χειμώνα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το λάδι αρχικά γίνεται παχύρευστο και μετα στερεοποιείται. Κατά την εκκίνηση του φορτηγού το ζητούμενο είναι το λάδι να έχει διατηρήσει την ρευστότητα του και να ελαχιστοποεί τις τριβές. Από την άλλη, στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και με το φορτηγό πλήρως φορτωμένο, δηλαδή συρμός 60 τόννων, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε πολλά σημεία του κινητήρα είναι υψηλές. Στις δοκιμές της SCANIA ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες το λάδι δεν εξαερώθηκε και δεν μετρήθηκε αυξημένη απώλεια.Ζητάτε επιπλέον απόδοση ισχύος και διάρκεια ζωής από τον κινητήρα σας;

Το LDF3 δεύτερης γενιάς εμπεριέχει λάδι εξαιρετικής ποιότητας και υψηλό ποσοστό πρόσθετων έχοντας σαν αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής του κινητήρα. Τα γνήσια λιπαντικά της Scania προσφέρουν πολλαπλά πεονεκτήματα στους χρήστες.

• Μειώνει στο ελάχιστο την μηχανική τριβή σχηματίζοντας ένα φιλμ λαδιού ανάμεσα στα κινητά και τα σταθερά εξαρτήματα του κινητήρα. Επομένως λιγότερη τριβή ισοδυναμεί με λιγότερο καύσιμο. Επιπλέον, η μειωμένη τριβή προσφέρει ελάχιστη φθορά στα μέταλα και περισσότερη τελική ισχύς στον κινητήρα.
• Στεγανοποιεί διάφορα κενά και προλαμβάνει την διαφυγή καυσαερίων
• Απορροφάει θερμότητα προλαμβάνοντας την υπερθέρμανση και καταστροφή των εξαρτημάτων.
• Συλλέγει και διαλύει στοιχεία όπως αιθάλη κ λάσπη καθαρίζοντας τον κινητήρα. Επιπλέον διακρίνεται από μοναδική αντοχή στην παλαίωση.

Είναι γεγονός ότι τα λιπαντικά πρέπει να αντικαθίσταται σε περιοδική βάση προκειμένου ο κινητήρας να διατηρεί την σωστή λειτουργία του. Διαφορετικά έχουμε αύξηση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, λιγότερη τελική ισχύς και την μείωση της διάρκειας ζωής. Και φυσικά αυξάνεται το κόστος επισκευής σε περίπτωση βλάβης.

Ο κινητήρας σας αποτελείται απο πολλαπλά μεταλικά εξαρτήματα που δουλεύουν. Κύλινδροι, έμβολα, βαλβίδες, ωστήρια, στρόφαλος, μπιέλες, εκκεντροφόρος κ.α.Ολα είναι SCANIA!

Δώστε τους την δυνατότητα να αποδώσουν 100% της αξίας τους με την χρήση του κατάλληλου λιπαντικού, από τον ίδιο κατασκευαστή.

Scania V8 κινητήρας με LDF3: Δουλεύει σαν μία ...καλολαδωμένη μηχανή!