Η Scania στην Ελλάδα – ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Η Scania είναι μια διεθνής εταιρεία με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα, η Scania αντιπροσωπεύεται από την ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ με αρκετά σημεία πώλησης και εξυπηρέτησης.

Τοποθεσία κεντρικών γραφείων: ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, Ιερά Οδός 96 -104, Τ.Κ. 122 10 Αθήνα Τηλ. +30 210 3499276, FAX: +30 210 3412893 www.scaniagr.eu/www.petropoulos.com

Ιστορία ΠΠΑΕΒΕ: 2008-2011 Ανάληψη της αντιπροσώπευσης των λιπαντικών Shell στην Ελλάδα και Κύπρο. Ανάληψη της αντιπροσώπευσης των αυτοκινήτων Land Rover και Range Rover στην Ελλάδα.

2004-2007 Ανάληψη αντιπροσωπείας των βενζινοκινητήρων Briggs & Stratton, των πλαστικών σκαφών Νorthstar, και των Οχημάτων Παντός Εδάφους (ATVs) της Bombardier. Η Εταιρία προχώρησε στην εξαγορά των εταιριών, Exide Technologies Ανώνυμη Εταιρία Εμπορίας Συσσωρευτών, θυγατρικής της Exide Technologies, καθώς και της εταιρίας Πισιμίσης ΑΕΒΕ, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο τομέα των μπαταριών αυτοκινήτων.

2001 - 2003Σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την Καναδική Bombardier που εξαγόρασε την δραστηριότητα των εξωλέμβιων κινητήρων Johnson και Evinrude, για την διάθεση στην Ελλάδα όλων των προϊόντων της στον τομέα της αναψυχής καθώς και των προσωπικών υδροσκαφών Sea-Doo. Ανάληψη αντιπροσωπείας των γεωργικών μηχανημάτων McCormick και Belarus και των μεγάλων εκσκαπτικών μηχανημάτων O&K και Unit Rig.

Ανάληψη αντιπροσωπείας επαγγελματικών οχημάτων Isuzu (Pickup).

1992 - 2000 Εμβάθυνση δυνατοτήτων στο service (επένδυση ΣΕΜΚΑ), στα συστήματα πληροφόρησης (ανανέωση και επέκταση υπολογιστών) και στα συστήματα ελέγχου εργασιών και παρακίνησης προσωπικού. Σημαντική βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων. Ανάληψη αντιπροσωπείας εξωλέμβιων κινητήρων Evinrude, σκαφών Zodiac, οχημάτων Isuzu, περονοφώρων Hyster και μηχανημάτων συντήρησης βιομηχανικών δαπέδων Tennant. Εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Εξαγορά της Mecmotors Hellas που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τους πετρελαιοκινητήρες Ruggerini. Εξασφαλίσθηκε η μακροχρόνια χρήση ζωτικού χώρου 9.000 τετραγωνικών μέτρων κτιρίων και οικοπέδων ομόρων με τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας στην Ιερά Οδό.

1972 - 1991 Πρωτοπορία στη σχεδίαση και κατασκευή του ελληνικού οχήματος Polytrak. Κατασκευή κινητήρων (Lombardini). Είσοδος πάλι στο τομέα των φορτηγών και λεωφορείων (Mack και Scania). Εμπλουτισμός του τομέα μηχανημάτων έργων και μεταλλείων (Wagner, Terex και Ingersoll-Rand). Είσοδος στον τομέα εξωλεμβίων κινητήρων (Johnson) και στον τομέα ηλεκτρονικών (Texas Instruments και National Semiconductors).

1952 - 1971 Πρωτοπορία στη δηζελοκίνηση (Perkins), στην κατασκευή τρακτέρ (International Harvester), και ηλεκτροπαραγώγων ζευγών (Petrogen) και στα μηχανήματα σηράγγων (TBM Robbins).

1922 - 1951 Συναρμολόγηση αυτοκινήτων Willys Overland, φορτηγών και λεωφορείων Diamond T και International, ρεκτιφιέ μηχανών εσωτερικής καύσεως στη Θεσσαλονίκη και από το 1948 και στην Αθήνα. Δομή & Διοίκηση Από τις αρχές του 2006 έγιναν αλλαγές στη δομή του Ομίλου που συμβάλλουν σημαντικά στην εξέλιξη της Εταιρίας προς την διακυβέρνηση μέσω θεσμών. Ετσι δημιουργήθηκε ο θεσμός του Διευθύνοντος Συμβούλου – CEO, στον οποίο υπάγονται όλες οι λειτουργίες της Εταιρίας. Η θέση αυτή είναι διακριτή από εκείνη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρχει ισορροπία εξουσίας και αλληλο-έλεγχος. Επίσης δημιουργήθηκε και ο θεσμός της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η δομή που ισχύει είναι η εξής:

Τομέας Οχημάτων (Vehicles Division) στον οποίο υπάγονται η Επιχειρηματική  Μονάδα Φορτηγών & Λεωφορείων, η Επιχειρηματική  Μονάδα  Isuzu και η Επιχειρηματική  Μονάδα Jaguar Land Rover. Επικεφαλής  του Τομέα Οχημάτων είναι ο κ. Τ. Mάνωλης. Επικεφαλής της Μονάδας  Φορτηγών & Λεωφορείων  είναι ο κ. Π. Πλακάκης.

Τομέας (Division) Αυτοκινουμένων Μηχανημάτων στον οποίο υπάγονται οι Επιχειρηματικές Μονάδες Petrogen, E&B, McCormick και IE. Επικεφαλής αυτού του Τομέα είναι ο κ. Δ. Ονόπας.

Επιχειρηματική Μονάδα Shell (Ostrea) και Επιχειρηματική Μονάδα PMS (μπαταρίες) αναφέρεται  στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών υπάγεται το Σύστημα Πληροφόρησης, οι Κεντρικές Υπηρεσίες Πληροφόρησης (CSS) και το Finance. Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών υπάγεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Επικεφαλής της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών ανέλαβε ο κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Έχει ιδρυθεί η Εκτελεστική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τους δύο Τομεάρχες και τον Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών. Στις συνεδριάσεις της Ε.Ε., που γίνονται τουλάχιστον μια φορά το μήνα, δύναται να μετέχει ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Η Ε.Ε. είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης μετά το Διοικητικό Συμβούλιο.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προιντα, υπηρεσίες και την δομή της Π.Π.ΑΕΒΕ μπορειτε να τα διαβάσετε στο εταιρικό site www.petropoulos.com