Όμιλος Scania

Το όραμα της Scania είναι να γίνει η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της δημιουργώντας αξία με διάρκεια για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους μετόχους της και όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σήμερα, η Scania είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στην κατασκευή βαρέων φορτηγών, λεωφορείων, βαγονιών, και βιομηχανικών και ναυτικών μηχανών. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει και πουλάει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που σχετίζονται με το σέρβις και υπηρεσιών χρηματοδότησης.

Η Scania δραστηριοποιείται σε περίπου 100 χώρες και έχει περισσότερους από 35.000 υπαλλήλους. Από αυτούς, 2.400 εργάζονται στην έρευνα και ανάπτυξη – κυρίως στη Σουηδία, κοντά στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας. Το τμήμα εταιρικών αγορών της Scania συμπληρώνεται από τοπικά γραφεία εφοδιασμού στην Πολωνία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Η παραγωγή γίνεται στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, περίπου 20.000 άτομα εργάζονται στο ανεξάρτητο τμήμα πωλήσεων και εξυπηρέτησης της Scania.

Η ταυτότητα της Scania διαμορφώνεται από τους πελάτες και τα προϊόντα της – οχήματα, υπηρεσίες και χρηματοδότηση – και από τους ανθρώπους που εργάζονται για την εταιρεία, τις αξίες και τις εργασιακές μεθόδους τους. Τρεις κεντρικές αξίες – «ο πελάτης έρχεται πάντα πρώτος», «σεβασμός για το άτομο» και «ποιότητα» – είναι αυτές που εξασφαλίζουν τη συνοχή της εταιρείας και αποτελούν τη βάση της κουλτούρας, της ηγεσίας και της επιχειρηματικής επιτυχίας της Scania.

Το δομοστοιχειωτό σύστημα προϊόντων της Scania, με περιορισμένο αριθμό κύριων εξαρτημάτων, παρέχει δυνατότητα για αυξημένο βαθμό προσαρμοστικότητας, περιορίζοντας ταυτόχρονα το κόστους ανάπτυξης και παραγωγής των προϊόντων, καθώς και το κόστος διαχείρισης των εξαρτημάτων. Η προσαρμογή κάθε οχήματος σε συγκεκριμένες ανάγκες μεταφοράς παρέχει στον πελάτη καλύτερη συνολική λειτουργική οικονομία.

Η Scania πρέπει να συμβάλλει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, προς όφελος της εταιρείας, των πελατών μας και της κοινωνίας εν γένει. Ως κορυφαία εταιρεία στις βιώσιμες προσπάθειες, η Scania συνεργάζεται με κυβερνήσεις, πελάτες και οργανισμούς προκειμένου να παρέχει αξιόπιστα προϊόντα και λύσεις με μικρή κατανάλωση ενέργειας, που αυξάνουν την απόδοση του πελάτη και συμβάλλουν σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία.